Dizajn.
Za Vaš život.

HOSS je prije svega obiteljska priča: braća blizanci Višen i Borna Matković osnovali su tvrtku 2017. godine u Njemačkoj. Tvrtka je kombinacija Višenovog upravljačkog iskustva u automobilskom, luksuznom i modnom svijetu te Borninog umjetničkog talenta (stečenog u ulozi kreativnog direktora u nekoliko velikih brandova namještaja u Europi). Braća dijele poduzetnički duh  te strast za pronalaskom inspiracije koja obogaćuje svakodnevni život.

Višen i Borna osnovali su HOSS s temeljnim uvjerenjem da inovativno razmišljanje uz tradiciju koja se odupire vremenu, donose izvrsnost. Obojica su uvidjeli da na tržištu postoji potreba za namještajem koji ima istinsku majstorsku kvalitetu, uzimajući u obzir obeshrabrujuću jednakost današnje mainstream „kataloške“ ponude. HOSS namještaj za dom zamišljen je od strane dizajnera i inženjera koji strastveno pomiču granice i razbijaju konvencije te je stvoren u Europi u suradnji s preko 50 proizvođača, pažljivo odabranih zbog svoje stručnosti i rezultata vrhunske kvalitete.

Glavni je fokus HOSS-a spavaća soba, s obzirom na to da odmor i regeneracija koji se tamo odvijaju, postavljaju osnovicu za sretan i zdrav život. To je mjesto gdje Vi (i u većini slučajeva, oni koje najviše volite) počinjete i završavate svoj dan – da ne spominjemo trenutke između, te stoga mora biti organizirana, ali i inspirativna. Upravo je zbog toga HOSS tim toliko strastven u kreiranju multifunkcionalnih komada koji postaju neprekinuti dio Vašeg života u svim situacijama i fazama te dodaju lakoću, ljepotu i inspiraciju Vašoj dnevnoj (i noćnoj) rutini.  

Kvalitete

Niže se nalaze neke od kvaliteta koje se strastveno reflektiraju u svakom našem dizajnu:

AUTENTIČNOST

Mi živimo svoju istinu i dizajniramo za ljude koji žive svoju. U našem dizajnu, kao i u našoj poruci, snažni smo u svojoj strasti i uvjerenjima te uvijek želimo biti stvarni. Mi nismo tu da bismo prodavali nedostižan san: mi smo tu da bismo Vašu svakodnevicu učinili malo ljepšom i to radimo tako što smo autentični. Ovdje nema mjesta za filtere ili filere.

FUNKCIONALNOST

Izgled znači mnogo, ali nije sve. Funkcija je jednako važna koliko i forma, ako ne i važnija kad je u pitanju dobar dizajn. Cilj svakog našeg proizvoda nije bio samo atraktivnost, osigurali smo i da se svaki komad bez puno truda uklapa u zaposlene i raznolike stilove življenja. Od iznimne nam je važnosti da sve što stvaramo bude jednako korisno koliko i lijepo.

TRAJNOST

Posvećeni smo estetici koja je čista i moderna, ali istovremeno bezvremenska s organskim oblicima te završecima koji odolijevaju testu vremena. Sve naše komade stvaraju stručnjaci diljem Europe. Naš je cilj da nitko (uključujući Vas) nikada ne pogleda svoj stol tužnim pogledom i pomisli: „To je tako 2009“. Mi ne radimo trendovski raspoloživi namještaj – mi dizajniramo za duge staze.

JEDINSTVENOST

U domeni u kojoj je jednakost norma, mi s ponosom razbijamo konvencije i razmišljamo izvan okvira. Mi redefiniramo sve do najmanjih detalja jer znamo da naši klijenti traže komade koji pokazuju da je stvarno promišljanje bilo dio procesa dizajna. Opsjednuti smo dokazivanjem da taj precizni fokus na detalje ne mora značiti i astronomsku cijenu.

OBOGAĆIVANJE

Strastveni smo oko kreiranja komada koji ljude potiču na okupljanje, povezivanje s voljenim osobama te na uživanje i svakodnevno stvaranje uspomena. Uz navedeno, cilj nam je uklopiti se u zdravstveno osviještene životne stilove: biramo odgovorno dobivene, održive materijale te ih obogaćujemo prirodnim uljima (umjesto štetnim kemikalijama); jer se s namještajem s kojim živite morate osjećati dobro – doslovno i figurativno.